Panpepato
- Italiaans,
- > 120 min.
Ingrediënten 6 personen
75 g rozijnen60 ml droge marsala
200 g walnoten, geroosterd
1 tl kaneel
50 g gedroogde vijgen, gehakt
100 g gekonfijte citrusschil, gehakt
1 tl zwarte peper
50 g bloem
1,5 el cacaopoeder
150 g fijne kristalsuiker
4 el honing
2 el zachte ongezoute boter
Parmigiano Reggiano, verkruimeld, voor erbij
Benodigdheden
springvorm diameter van 20 cmVoorbereiding
Week de rozijnen een nacht in de marsala.
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de rozijnen en het weekvocht in een kom met de walnoten, kaneel, vijgen, citrusschil, en 1 tl gemalen zwarte peper. Zeef er de bloem en cacao over.
Doe de suiker, honing en boter in een pan op laag vuur tot de boter smelt en voeg dan de droge ingredienten toe terwijl je goed roert.
Bereidingswijze
Schenk alles in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Plaats de bakvorm in de oven en bak 20 min., neem dan uit de oven en laat licht afkoelen. Haal uit de bakvorm, laat volledig afkoelen, snijd dan in dunne plakken.
Bron
Delicious, juni 2007
Serveertip
Serveer het brood met de verkruimelde kaas en een digestivo