1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citroen

Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citroen

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2013

Ingrediënten


2 flinke kippenbouten;
5 gedroogde tomaten;
1 ingelegde citroen;
1 ui;
olijfolie;
1 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
1 theeglas water;
geroosterde sesamzaadjes.


Verder heb je nodig


Tajine of ovenschotel

Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citro
Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citro

Dit is een 2-persoonstajine van kip
met traditionele ingelegde citroen
en daarnaast gedroogde tomaat;
héééérlijk........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd beide kippenbouten doormidden.
Doe ze in een tajine of in een ovenschaal.

Hak de ui zeer fijn en strooi over de kipdelen.
Bestrooi met de specerijen en zout en peper
naar smaak.
Bedek met het glas water.
Verdeel de gedroogde tomaten en de in
reepjes gesneden ingelegde citroen (pulp
van binnen verwijderen) en besprenkel
alles met olijfolie.

Bereidingswijze

Zet het deksel op de tajine en laat het
gerecht in 1 uur zachtjes gaar stoven.
Voeg water toe als dat nodig is.

Heb je geen tajine en heb je alles in een
ovenschaal gedaan, bedek die dan met
aluminiumfolie en zet 1 uur in de op
200 graden voorverwarmde oven.
Verwijder op het einde het alufolie en
laat de kip goudbruin worden onder
de grill.

Bestrooi in beide gevallen voor het opdienen
met geroosterde sesamzaadjes.

Geef er Marokkaans/Turks brood en salade
bij.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top