1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kiptajine met gele en rode paprika`s

Kiptajine met gele en rode paprika`s

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2013

Ingrediënten


1 kilo kippenpoten;
2 rode paprika`s;
2 gele paprika`s;

Chermoulamarinade:
6 tenen knoflook;
1 bosje verse koriander;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 mespuntje saffraan;
5 cl. olijfolie;
5 cl. zonnenbloemolie;
zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Tajine of kook/braadpan

Kiptajine met rode en gele paprika′s
Kiptajine met rode en gele paprika′s

De naam van deze tajine zegt het allemaal........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kippenpoten in tweeën.

Was de paprika`s en verwijder het steeltje.
Verwijder het velletje als je dat wilt.
(hoeft niet, maar; voor het verwijderen van het velletje
van de paprika rooster je de paprika boven een gaspit
totdat de paprika zwart is. Doe hem dan in een plastic
zak en na een paar minuten kan je het velletjes ge-
makkelijk er af halen).
Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder
de pitjes.

Maak de chermoulamarinade door de knoflook te pellen
en in ragfijne plakjes te snijden.
Doe die in een kom.
Snijd de verse koriander zeer fijn en doe in de kom.
Voeg alle overige ingrediënten voor de chermoula bij
de plakjes knoflook en fijngehakte koriander in de
kom en roer alles door elkaar.
Vergeet niet peper en zout naar smaak toe te voegen.

Laat de stukken kip en ook de gesneden paprika`s
een uurtje marineren in de chermoula.

Bereidingswijze

Doe dan alles in een tajine of in een kookpan, voeg
een glas water toe en breng aan de kook.
Doe het deksel op de tajine/kookpan en laat ongeveer
45 minuten op laag vuur stoven.
De kip en de paprika`s laten ook vocht los dus als
er aan het einde van de kooktijd (wanneer de kip
goed gaar is) een teveel aan vocht is laat dat dan
inkoken totdat je een wat dikkere saus overhoudt.

Dien op in de tajine of schep alles op een mooie schaal.
Geef er lekker knapperig Marokkaans brood bij of
stokbrood.

Serveertip

Vergeet niet, wanneer je dit recept meeneemt, het eerst te waarderen

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top