1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse broodjes (pogaca)

Turkse broodjes (pogaca)

  • Turks, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2013

Ingrediënten 6 personen



250 gram boter
2 eieren
35 gram verse bakkersgist
1/2 eetlepel zout
2 eetlepel suiker
50 ml zonnebloemolie
200 ml melk
750 gram bloem
Feta voor de vulling


Verder heb je nodig


2 bakplaten
Bakpapier
Oven


Met feta gevulde heerlijke broodjes. Ook goed in te vriezen voor last minute gasten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter
Alle andere ingrediƫnten moeten op kamertemperatuur zijn.
Breek de eieren en houd een eidooier apart om de broodjes daarmee te bestrijken.
Zeef de bloem.
Snijd de feta in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Doe de boter, olie, melk, eieren, gist, zout, suiker en bloem in een bak en kneed dit tot een egale deeg.
Maak er bolletjes van, ten grootte van een golfbal (40 gram).
Druk de bolletjes plat, doe er feta in en druk de randen tegen elkaar zodat het deeg weer een bolletje wordt en leg het onderste boven op het bakplaat. Bestrijk met eidooier en laat het rijzen.
Bak +/- 20-30 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

Met salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sogutlu


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sogutlu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top