Speltbrood snel en met veel zaadjes

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2013
  • Speltbrood snel en met veel zaadjes

    Speltbrood snel en met veel zaadjes

    Speltbrood snel en met veel zaadjes

Speltbrood met veel zaadjes, gezond ,makkelijk en je hoeft niet te kneden!

Deel dit recept

Ingrediënten
50 g gebroken lijnzaad,
50 g zonnebloempitten
50 g sesamzaad
10 g. gist
500 g spelt
flinke theelepel zeezout
500 ml warm water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodblik ca. 900 ml. en een oven

Voorbereiding

Zaden even roosteren in een droge koekenpan.
Bakblik invetten

Bereidingswijze

In grote kom alle droge ingredienten met elkaar vermengen dan water erbij, even doormengen (niet kneden) en in het bakblik scheppen, gladstrijken, afdekken en ca. 1 uur laten rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Ondertussen oven voorverwarmen op200 graden.
Wanneer het brood voldoende gerezen is, in de oven zetten en ca. 50 min. bakken.

Bron

Sara Raven

Serveertip

Lekker met van alles; net als gewoon brood. Ook fijn wanneer heel dun gesneden als een soort toast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Einnia avatar
Einnia 31-10-2013

Heerlijk! Ik heb wat walnoten op de boden van het bakblik gedaan en dit ziet er super uit!

praline1 avatar
praline1 28-10-2013

Hoi, dit is met gewoon speltmeel gemaakt, maar het gaat vast ook goed met bloem, of half om half. Succes met bakken!

MienH avatar
MienH 28-10-2013

Is dit met gewoon spelt, of speltbloem?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten