Baba Ghanoush

  • Marokkaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-01-2013
  • Baba Ghanoush

    Baba Ghanoush

    Baba Ghanoush

Hoe wat? Ja Baba Ghanoush, die spread gemaakt van aubergine. Ik ben er dol op, maar soms als ik het koop vind ik het smakeloos en vet. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, want dit recept levert je extreem smakelijke en zeker ook zeer skinny Baba Ghanoush op!
Baba Ghannouj of Baba Ghanoush, het wordt op verschillende manieren geschreven, is een heerlijke auberginespread dat zijn oorsprong kent in het Midden-Oosten. Er gaan, zoals vaak het geval is, veel verschillende recepten de ronde, elk land kent zijn eigen variatie.
Maar het draait in elk geval altijd om de aubergine, het hoofdbestanddeel, de toegevoegde smaakmakers als tahin (sesampasta), citroensap, komijn en knoflook variëren.
Hoewel je in recepten altijd tahin toegevoegd ziet, laat ik het vaak achterwege omdat ik het zonder tahin lekkerder vind. Tahin, deze koop je overigens bij de Turkse, Marokkaanse of natuurvoedingswinkel, maakt de dip zwaarder.

Dit recept komt van Chickslovefood.com.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Men neme (voor 1 schaaltje spread):
- 1 aubergine
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook
- hand vol verse peterselie
- snuf zout
- 125 ml Griekse yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

En zo doe je het:
- Snijd de zijkanten van de aubergine af.
- Snijd de aubergine vervolgens in plakken en grill deze gaar in een grillpan (of op een ovenplaat op 180 graden).
- Doe dan deze plakken in de keukenmachine en voeg alle andere benodigdheden toe.
- Mix dan kort alles door elkaar, tot er een mooie spread maar wel iets wat grof (lekker) ontstaat.

Bron

http://chickslovefood.com/?p=8733

Serveertip

Als spread is het erg lekker op geroosterd Turks brood of pittabrood en als dip bij rauwe groenten of chips, verdun in dat geval de puree met meer olijfolie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten