Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Baba Ghanoush

Baba Ghanoush

Door: onceinalifetime

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-01-2013

Ingrediënten 2 personen


Men neme (voor 1 schaaltje spread):
- 1 aubergine
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook
- hand vol verse peterselie
- snuf zout
- 125 ml Griekse yoghurt


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer

Baba Ghanoush
Baba Ghanoush

Hoe wat? Ja Baba Ghanoush, die spread gemaakt van aubergine. Ik ben er dol op, maar soms als ik het koop vind ik het smakeloos en vet. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, want dit recept levert je extreem smakelijke en zeker ook zeer skinny Baba Ghanoush op!
Baba Ghannouj of Baba Ghanoush, het wordt op verschillende manieren geschreven, is een heerlijke auberginespread dat zijn oorsprong kent in het Midden-Oosten. Er gaan, zoals vaak het geval is, veel verschillende recepten de ronde, elk land kent zijn eigen variatie.
Maar het draait in elk geval altijd om de aubergine, het hoofdbestanddeel, de toegevoegde smaakmakers als tahin (sesampasta), citroensap, komijn en knoflook variëren.
Hoewel je in recepten altijd tahin toegevoegd ziet, laat ik het vaak achterwege omdat ik het zonder tahin lekkerder vind. Tahin, deze koop je overigens bij de Turkse, Marokkaanse of natuurvoedingswinkel, maakt de dip zwaarder.

Dit recept komt van Chickslovefood.com.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

En zo doe je het:
- Snijd de zijkanten van de aubergine af.
- Snijd de aubergine vervolgens in plakken en grill deze gaar in een grillpan (of op een ovenplaat op 180 graden).
- Doe dan deze plakken in de Keukenmachine en voeg alle andere benodigdheden toe.
- Mix dan kort alles door elkaar, tot er een mooie spread maar wel iets wat grof (lekker) ontstaat.

Serveertip

Als spread is het erg lekker op geroosterd Turks brood of pittabrood en als dip bij rauwe groenten of chips, verdun in dat geval de puree met meer olijfolie.

Bron

Http://chickslovefood.com/?p=8733



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top