Gnocchi met munt, ricotta en spinazie

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g verse ricotta; 100 g geraspte Parmezaanse kaas; 2 eieren losgeklopt; 150 g bloem gezeefd; 2 tl geraspte citroenschil; 1 el fijngesneden muntblaadjes; handvol muntblaadjes; 250 g diepvriesspinazie fijngesneden en heel goed uitgelekt; 160 - 200 g griesmeel; 2 1/2 dl slagroom; zout; peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Kneed in een grote kom de ricotta, 50 g Parmezaanse kaas, de eieren, de bloem, het citroenrasp, de fijngesneden munt en spinazie tot een egaal mengsel.
* Stort het mengsel op een met griesmeel bestrooid werkvlak.
* Kneed het griesmeel erdoor en verdeel het deeg in vieren.
* Rol elk stuk uit tot een rol van circa 30 cm lang.
* Snij de rollen in stukken van 2 cm.
* Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout tot ze komen bovendrijven.
* Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
* Kook de slagroom 1 - 2 minuten op hoog vuur.
* Voeg de gnocchi, de overige Parmezaanse kaas, de muntblaadjes en zout en peper naar smaak toe schep alles om.

Bron

Libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten