Gnocchi met munt, ricotta en spinazie
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
500 g verse ricotta; 100 g geraspte Parmezaanse kaas; 2 eieren losgeklopt; 150 g bloem gezeefd; 2 tl geraspte citroenschil; 1 el fijngesneden muntblaadjes; handvol muntblaadjes; 250 g diepvriesspinazie fijngesneden en heel goed uitgelekt; 160 - 200 g griesmeel; 2 1/2 dl slagroom; zout; peper.Bereidingswijze
* Kneed in een grote kom de ricotta, 50 g Parmezaanse kaas, de eieren, de bloem, het citroenrasp, de fijngesneden munt en spinazie tot een egaal mengsel.
* Stort het mengsel op een met griesmeel bestrooid werkvlak.
* Kneed het griesmeel erdoor en verdeel het deeg in vieren.
* Rol elk stuk uit tot een rol van circa 30 cm lang.
* Snij de rollen in stukken van 2 cm.
* Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout tot ze komen bovendrijven.
* Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
* Kook de slagroom 1 - 2 minuten op hoog vuur.
* Voeg de gnocchi, de overige Parmezaanse kaas, de muntblaadjes en zout en peper naar smaak toe schep alles om.
Bron
Libelle