Oosterse zalm uit de wok

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2013
  • Oosterse zalm uit de wok

    Oosterse zalm uit de wok

    Oosterse zalm uit de wok

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tl gemberpoeder; 200 ml kokosmelk (1 pakje);
2 limoenen, schoongeboend; 1 paksoi in repen van 1 cm;
250 g peultjes; 300 g roerbak mie (1 pak);
6 el wokolie; 500 g zalmfilet.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Snijd 1 limoen in de lengte door en snijd 1 halve limoen in 4 partjes. Rasp van de rest van de anderhalve limoen de schil dun af en pers de vruchten uit.
2.Kook de roerbakmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare mie terug in de pan en roer 2 eetlepels wokolie erdoor.
3.Snijd de zalmfilet in blokjes van 2x2 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels wokolie in de wok en roerbak de zalm 2 minuten op hoog vuur. Schep de zalm uit de wok op een bord. Verhit 1 eetlepel wokolie in de wok en roerbak de peultjes 1 minuut. Voeg de paksoi en 1 eetlepel wokolie toe en roerbak 2 minuten. Voeg het gemberpoeder, de kokosmelk en de geraspte limoenschil toe. Proef en breng op smaak met limoensap.
4.Schep de mie en de vis door de groente. Verdeel het gerecht over 4 diepe borden of kommen en garneer met een partje limoen.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten