Boemboe Bali van rundvlees.

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Boemboe Bali van rundvlees.

    Boemboe Bali van rundvlees.

    Boemboe Bali van rundvlees.

Heerlijk bij gerecht voor een rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram runderbieflappen
1/2 tot 3/4 dl arachide olie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
2 dessertl. ketjap manis
1 eetl. sambal oelek
1/2 eetl. assem
1 á 1 1/2 dl water

Boemboes
2 blaadjes salam
1 spriet sereh of 1 theel. serehpoeder
2 plakjes laos of 2 theel. laospoeder
2 plakjeshé of 2 theel. Djahé poeder
1 theel. trassi
2 theel. goela djawa
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 434,55 kcal
Koolhydraten 10,90 g
Eiwitten 26,37 g
Vetten 31,41 g
Benodigdheden

wok of sudderpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes, snijd de uien en de knoflook.

Bereidingswijze

Fruit de uien en de knoflook in de olie glazig. voeg dan het vlees toe en fruit die eveneens mee, om en om. voeg dan de boemboes toe en fruit die ook even mee en doe dan de ketjap en sambal erbij en blus het geheel af met de assamop gelost in water. laat het vlees ruim een uur sudderen voeg eventueel wat water toe.
Laat bij dit gerecht wel het water verdampen, zodat de saus wat ingedikt is. verwijder bij het opdienen de blaadjes, sereh, laos en djahé.

Bron

De echte indische keuken van Ciska cress

Serveertip

heerlijk bij gerecht voor een rijsttafel.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Hanny15 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten