Boemboe Bali van rundvlees.
- Indonesisch, Bijgerecht
- > 120 min.
Heerlijk bij gerecht voor een rijsttafel.
Ingrediënten 4 personen
500 gram runderbieflappen1/2 tot 3/4 dl arachide olie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
2 dessertl. ketjap manis
1 eetl. sambal oelek
1/2 eetl. assem
1 á 1 1/2 dl water
Boemboes
2 blaadjes salam
1 spriet sereh of 1 theel. serehpoeder
2 plakjes laos of 2 theel. laospoeder
2 plakjeshé of 2 theel. Djahé poeder
1 theel. trassi
2 theel. goela djawa
zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 434,55 kcal |
Koolhydraten | 10,90 g |
Eiwitten | 26,37 g |
Vetten | 31,41 g |
Benodigdheden
wok of sudderpan
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelsteentjes, snijd de uien en de knoflook.
Bereidingswijze
Fruit de uien en de knoflook in de olie glazig. voeg dan het vlees toe en fruit die eveneens mee, om en om. voeg dan de boemboes toe en fruit die ook even mee en doe dan de ketjap en sambal erbij en blus het geheel af met de assamop gelost in water. laat het vlees ruim een uur sudderen voeg eventueel wat water toe.
Laat bij dit gerecht wel het water verdampen, zodat de saus wat ingedikt is. verwijder bij het opdienen de blaadjes, sereh, laos en djahé.
Bron
De echte indische keuken van Ciska cress
Serveertip
heerlijk bij gerecht voor een rijsttafel.