Saté Babi met katjangsaus
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Saté kan gegrild worden of in de koekenpan bereid en de saus in een steelpan.
Ingrediënten 4 recipe.people
saté500 gr. magere varkenslappen
voor de marinade:
2 eetlepels slaolie
2 eetl. citroensap of azijn
2 eetl. ketjap manis
1 1/2 theel. ketoembar
1 theel. goela djawa
1 1/2 theel. knoflookpoeder
zout en peper naar smaak.
Katjangsaus voor de saté
1/2 pot pindakaas (175 gram)
3 dl water
2 dessertlepes ketjap manis
scheutje azijn.
Boemboes
2 eetl. sambal oelek
2 theel. goela djawa
2 theel. knoflookpoeder
zout en peper naar smaak.
Garnering
gefruite uitjes
Benodigdheden
Gril of koekenpan.steelpan
Saté stokjes
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en marineer ze gedurende 1 uur of langer in de slaolie citroensap, ketjap en de kruiden.
Bereidingswijze
Meng intussen de pindakaas met water en zet dit op het vuur. Voeg de boemboes toe en laat het geheel borrelen. voeg daarna de azijn en ketjap toe en laat de saus ong. 15 tot 20 min. indikken.
ondertussen.
Rijg het vlees aan de stokjes. Bak de stokjes in een met olie ingesmeerde koekenpan of rooster ze onder de gril.
Bron
De echte indische keuken van Ciska cress
Serveertip
Saté op een schaal leggen en dan de katjangsaus erover doen en dan de gefruite uitjes erover heen strooien.