Saté Babi met katjangsaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2013
  • Saté Babi met katjangsaus

    Saté Babi met katjangsaus

    Saté Babi met katjangsaus

Saté kan gegrild worden of in de koekenpan bereid en de saus in een steelpan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
saté
500 gr. magere varkenslappen

voor de marinade:
2 eetlepels slaolie
2 eetl. citroensap of azijn
2 eetl. ketjap manis
1 1/2 theel. ketoembar
1 theel. goela djawa
1 1/2 theel. knoflookpoeder
zout en peper naar smaak.

Katjangsaus voor de saté
1/2 pot pindakaas (175 gram)
3 dl water
2 dessertlepes ketjap manis
scheutje azijn.
Boemboes
2 eetl. sambal oelek
2 theel. goela djawa
2 theel. knoflookpoeder
zout en peper naar smaak.

Garnering
gefruite uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gril of koekenpan.
steelpan
Saté stokjes

Voorbereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en marineer ze gedurende 1 uur of langer in de slaolie citroensap, ketjap en de kruiden.

Bereidingswijze

Meng intussen de pindakaas met water en zet dit op het vuur. Voeg de boemboes toe en laat het geheel borrelen. voeg daarna de azijn en ketjap toe en laat de saus ong. 15 tot 20 min. indikken.
ondertussen.
Rijg het vlees aan de stokjes. Bak de stokjes in een met olie ingesmeerde koekenpan of rooster ze onder de gril.

Bron

De echte indische keuken van Ciska cress

Serveertip

Saté op een schaal leggen en dan de katjangsaus erover doen en dan de gefruite uitjes erover heen strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten