Seroendeng
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-01-2013
Heerlijk bijgerecht, makkelijk te maken en als het afgekoeld is verdeel ik alles in kleine zakjes en die weer in een grote diepvrieszak en bewaar het zo in de diepvries.
Dan blijft het lang houdbaar en heerlijk vers.
Ingrediënten
1/2 á 3/4 arachide olie250 gram geraspte kokos
1/2 eetlepel assem
1 /a 1 1/2 dl water
100 gram gezouten pinda`s
Boemboes
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1/2 theelepel laos poeder
1/2 theelepel serehpoeder
2 theelepels koenjit
2 theelepels katoembar
1/2 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels Goela djawa (bruine suiker kan ook maar heeft een iets andere smaak)
1 theelepel knoflookpoeder
zout naar smaak.
Benodigdheden
Wok.Bakplaat van de oven.
Voorbereiding
Vermeng de kokos met alle boemboes en fruit dit in de wok met de olie. Als het geheel een beetje bruin is geworden, voeg dan de assam opgelost in water toe. Roer alles goed door tot het water iets verdampt is.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 225 graden.
Spreid de gefruite kokos op een bakplaat uit en bak deze ong. 10 min. in de oven op 225 graden. Het geheel moet goed droog en goudbruin van kleur zijn. Doe de pinda`s erdoor, laat het geheel afkoelen en verwijder de blaadjes. Bewaar de seroendeng in een goed afgesloten pot in het donker.
of zoals ik in de vriezer.
vegetarische variatie
Laat de trassi weg, en verder bereiden als hierboven.
Bron
De echte Indische keuken van Ciska Cress
Serveertip
Bij gerecht voor een Indische maaltijd of rijsttafel.
Laatste reacties
Oh wat klinkt dat lekker! Ik zie dit toevallig en ben er heel blij mee! [br] Groetjes, Louise