Rijst met wortelen en spinazie

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

  • Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

  • Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

    Rijst met wortelen en spinazie

Toen mijn kinderen nog klein waren is deze schotel gaandeweg ontstaan. Intussen is hij favoriet bij kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Budgetkoken op hoog niveau en gezond en slank.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 300 g zilvervliesrijst (het liefst een dag ervoor gekookt)
4-5 grote winterpeen of een bos peentjes, geschild en grof geraspt
Een zak (300g) bladspinazie of wilde spinazie of een klein pak uit de diepvriezer
1 ui, fijn gesnipperd
2-3 teentjes knoflook, door de knoflookpers of fijn gesnipperd
olijfolie
1-2 theelepels fijne suiker
1 groente bouillontablet
1-2 theelepels Kerrie
150 g kaas ( beetje pittig ) geraspt
Kruim van 2 sneetjes (wit) brood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 613,85 kcal
Koolhydraten 84,56 g
Eiwitten 21,17 g
Vetten 17,71 g
Benodigdheden

rasp of keukenmachine, oven

Voorbereiding

Kook de rijst liefst al een dag van tevoren.

Bereidingswijze

De ovenschaal met wat olijfolie invetten
De koude rijst in de schaal geven en tegen de randen aandrukken, zodat er een ring ontstaat.
Een eetlepel olijfolie verhitten. Strooi 1-2 theelepels suiker in de pan en voeg de wortelrasp toe en 1 teentje knoflook uit de pers.
Ongeveer 2 minuten op gematigde hittebron fruiten. Blijf roeren! Vet en suiker zorgen ervoor dat de wortelsmaak goed tot zijn recht komt. De kerrie en een half bouillontablet fijngemaakt toevoegen en roeren totdat alles goed is verdeeld. Even stoven. De wortels moeten nog knapperig zijn. Dan met de wortels een ring binnen de rijstrand vormen.
De spinazie met 1 eetlepel olijfolie, de ui, de rest knoflook en het ½ bouillonblokje heel even stoven, totdat hij geslonken is. Vul het met de spinazie het midden van de ovenschaal.
Een lekkere dikke laag van geraspte kaas en (wit) broodkruim dekt het geheel af. Wat druppels olijfolie zorgen ervoor dat de korst lekker knapperig wordt.
Bij 180 graden 45 tot 50 minuten in de oven. Als de kaas dan nog niet mooi bruin is kun je de schotel nog eventjes onder de gril zetten.

Serveertip

Wanneer je de groente met wat roomboter verrijkt wordt de smaak nog voller.
Er is eigenlijk geen toevoeging nodig, maar een tomatensalade geeft nog een extra kleur- en smaaksensatie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

misseliza avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten