Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Multi-cultureel,
  • 30-60 min.
  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
VOOR GEHAKTBALLETJES:
500 g rundergehakt (ik had Schotse Hooglander)
1/2 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
3 t witte wijn
2 t gedroogde munt
3 t gedroogde peterselie
1+1/2 e gedroogde tomaatjes, fijn
zout
zwarte peper
1 ei
paneermeel om stevige gehaktballetjes van te maken

1. Meng alle ingrediënten door gehakt en maak er kleine balletjes van.
2. Laat 15 min. in koelkast opstijven.

VOOR BAKKEN:
100 g spekreepjes
3 e olijfolie voor bakken

1. Bak spekjes in koekenpan in olijfolie op zacht vuur uit tot iets knapperig.
2. Haal spekjes uit koekenpan en bak gehaktballetjes mooi krokant van buiten. (hoeft niet helemaal gaar)
3. Doen gehaktballen in een stoofpan en verdeel spekjes erover.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 312,54 kcal
Koolhydraten 2,43 g
Eiwitten 33,57 g
Vetten 18,61 g

Bereidingswijze

VOOR GROENTESAUS:
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 middelgroot geraspt wortelen
150 g sperziebonen in stukjes
1 courgette in blokjes
4 tomaten in stukjes (zou ook uit blik kunnen)
2 t gedroogde oregano
1/8 t gedroogde tijm
1 grote laurierblad in stukken gescheurd
zout
zwarte peper
500 ml runderbouillon
fijn bieslook voor garnering (geeft net iets meer uien accent)

1. In overgebleven vet fruit jij de ui en knoflook tot glazig.
2. Voeg wortel, sperziebonen en courgette toe en roerbak tot alles goed vermengd zijn en met een laagje olie bedekt word.
3. Voeg tomaten erbij en bak tot vocht vrij komt.
4. Voeg de oregano, tijm en laurier toe en maak op smaak met zout en peper.
5. Nu volgt de runderbouillon en breng goed aan kook.
6. Laat groente mengsel zachtjes zonder deksel op pan koken voor 15 min.
7. Verdeel groente mengsel over gehaktballetjes in stoofpan en kook verder voor een 3/4 uur en tot er een dikker saus is gevormd. (als saus nog niet dik genoeg zijn, kan jij het iets inkoken tot juiste dikte)
8. Verdeel groentesaus met balletjes over gekookte spaghetti of aardappelpuree en garneer met fijn gesneden bieslook.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Was HEERLIJK!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten