Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Multi-cultureel,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2013
  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

  • Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

    Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKTBALLETJES:
500 g rundergehakt (ik had Schotse Hooglander)
1/2 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
3 t witte wijn
2 t gedroogde munt
3 t gedroogde peterselie
1+1/2 e gedroogde tomaatjes, fijn
zout
zwarte peper
1 ei
paneermeel om stevige gehaktballetjes van te maken

1. Meng alle ingrediënten door gehakt en maak er kleine balletjes van.
2. Laat 15 min. in koelkast opstijven.

VOOR BAKKEN:
100 g spekreepjes
3 e olijfolie voor bakken

1. Bak spekjes in koekenpan in olijfolie op zacht vuur uit tot iets knapperig.
2. Haal spekjes uit koekenpan en bak gehaktballetjes mooi krokant van buiten. (hoeft niet helemaal gaar)
3. Doen gehaktballen in een stoofpan en verdeel spekjes erover.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR GROENTESAUS:
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 middelgroot geraspt wortelen
150 g sperziebonen in stukjes
1 courgette in blokjes
4 tomaten in stukjes (zou ook uit blik kunnen)
2 t gedroogde oregano
1/8 t gedroogde tijm
1 grote laurierblad in stukken gescheurd
zout
zwarte peper
500 ml runderbouillon
fijn bieslook voor garnering (geeft net iets meer uien accent)

1. In overgebleven vet fruit jij de ui en knoflook tot glazig.
2. Voeg wortel, sperziebonen en courgette toe en roerbak tot alles goed vermengd zijn en met een laagje olie bedekt word.
3. Voeg tomaten erbij en bak tot vocht vrij komt.
4. Voeg de oregano, tijm en laurier toe en maak op smaak met zout en peper.
5. Nu volgt de runderbouillon en breng goed aan kook.
6. Laat groente mengsel zachtjes zonder deksel op pan koken voor 15 min.
7. Verdeel groente mengsel over gehaktballetjes in stoofpan en kook verder voor een 3/4 uur en tot er een dikker saus is gevormd. (als saus nog niet dik genoeg zijn, kan jij het iets inkoken tot juiste dikte)
8. Verdeel groentesaus met balletjes over gekookte spaghetti of aardappelpuree en garneer met fijn gesneden bieslook.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Was HEERLIJK!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 28-08-2013

Gisteren gemaakt en wat hebben wij gesmuld! Ik kon geen gedroogde munt vinden en witte wijn heb ik voor droge rosé vervangen (die had ik open staan) :) dit recept is voor ons een blijvertje! Deon, bedankt! Groetjes, Adeline

laurie64 avatar
laurie64 28-06-2013

Heerlijk! Dank je wel groetjes Laurie

will_s avatar
will_s 20-02-2013

Neem het mee deze lekkere schotel ! Dank je Deon. Groetjes Willeke.

naus_marijke avatar
naus_marijke 19-01-2013

Lijkt mij heel lekker en gezond en dus neem ik het recept mee! Groetjes, Marijke

elsholman1 avatar
elsholman1 11-01-2013

Deon, ziet er weer heerlijk uit, ik ga het zeker proberen....bedankt we gaan er weer lekker van genieten....ik wens je ook een heel fijn weekend..met heeeeeel veel lekker eten want het wordt koud....gr. Els

adrienmelsen avatar
adrienmelsen 09-01-2013

Vanavond klaar gemaakt voor ons gezinnetje (5 pers.). Had wel wat meer tijd nodig dan aangegeven. Wel heerlijk !! Je kan zelf variëren qua pittigheid (o.m. pepers in gehakt en/of in saus) en ook met de groenten en kruiden. Goeie aanbeveling.

alidada avatar
alidada 09-01-2013

Ziet er goed uit Deon, mooie duidelijke foto`s (zoals altijd). Ik neem dit mee. Groetjes, Louise

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 08-01-2013

Deon het ziet er weer heerlijk uit, ik neem het mee. Groetjes Wilmie.

panevino avatar
panevino 07-01-2013

Goh zeg, die ziet er eigenlijk best lekker uit! Die gaan we binnenkort maar eens proberen. :-)

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 05-01-2013

Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten ziet er heerlijk uit Deon. Dank je voor het plaatsen. Groetjes en een mooi weekend, Peter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten