1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: FredRommens

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2013

Ingrediënten 4 personen


1 Kip (diepvries of soepkip)
Zout
Kruidenbuiltje kip
1 pakje kippensoep (smaakmaker van Maggi)


Verder heb je nodig


Pan


Heerlijke kippensoep die ook prima kan met vermicelli of aangevuld met groeten en/of champignons

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden (1 dag van te voren):
Laat de diepvrieskip ontdooien. Spoel de kip schoon.
Vul een grote pan met 2,5 liter water en doe de kip daarin.
Voeg zout toe naar smaak (niet te veel) en hang het kruidenbuiltje in de pan.
Laat dit alles een paar uurtjes heel zacht sudderen.

Bereidingswijze

Haal al het kippenvlees van de botten en snijd het klein.
Doe weer terug in de pan en voeg vervolgens het pakje kippensoep van Maggi toe. Eventueel nog op smaak brengen met wat zout of maggi.

Bron

Van familie (zus)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FredRommens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top