Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2013
  • Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

    Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

    Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

  • Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

    Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

    Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

Dit is echt een heerlijk recept wat bij ons bijzonder goed in de smaak viel, zo goed zelfs dat ik het al meerdere keren gemaakt heb. Ik had mooie stukjes zalm met huid en na het bereiden waren ze mooi roze en super sappig. De groene asperges (zoals in het recept stond) heb ik niet in de lengte door de helft gesneden maar gewoon heel gelaten dat vonden wij lekkerder. Er stond in het recept `asperges 10 minuten` koken maar 5 minuten zijn ruim voldoende hou je van knapperig dan is 3 minuten voldoende.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 699,44 kcal
Koolhydraten 47,75 g
Eiwitten 37,72 g
Vetten 37,60 g
Benodigdheden
Koekenpan. Mes.

Voorbereiding

  • Met botte kant van mes eventuele losse schubben van zalmhuid verwijderen.
  • Zalm besprenkelen met 2 el citroensap en grof peper erboven malen.
  • Van dille 2 takjes apart houden, rest van kruiden zeer fijn snijden en met elkaar mengen.
  • Zalmfilets rondom, behalve op huidzijde, stevig in kruidenmix drukken, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn.
  • Zalm nog 10 min. op kamertemperatuur laten komen.
  • Rest van kruidenmix met 1 el citroensap door 2 el olijfolie roeren.
  • Houtachtige uiteinden van asperges snijden en asperges in de lengte halveren.
  • (dat heb ik dus niet gedaan)

Bereidingswijze

  • Asperges in koekenpan in water met zout in 10 min. beetgaar koken. (3- 5 minuten is voldoende!)
  • Krieltjes met 2 apart gehouden dilletakjes volgens instructies op verpakking gaarkoken.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en zalmfilets op huidzijde in pan leggen en losjes met aluminiumfolie afdekken.
  • Zalm op laag vuur in 8-10 min. net gaar laten worden.
  • Zout erboven malen.
  • Asperges met schuimspaan uit pan nemen en over twee warme borden verdelen.
  • Bestrooien met zout en kruidendressing erover scheppen.
  • Zalm voorzichtig op asperges leggen (of ernaast wat ik heb gedaan).
  • Krieltjes afgieten en naast zalm op bord leggen.

Bron

Allerhande 3 - 2005

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 31-12-2019

Dat was een heerlijke zalm. Ik at het zonder asperges, het ging mij om de kruiderij rond de vis en dat is zeer geslaagd. Zal ik beslist vaker maken. Bedankt voor het delen!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten