1. Home
  2. Recepten
  3. Foie gras
  4. Espuma van foie gras met appel en vijgenkoek

Espuma van foie gras met appel en vijgenkoek

Door: pejejaru

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2013

Ingrediënten 4 personen


100 gram rauwe ganzenlever
50 gram culinaire room
30 gram cognac
1 theelepel agar-agar
peper en zout
4 dunne plakjes vijgenkoek
1 appel 100 gram isomalt ( suiker voor suikerspin)


Verder heb je nodig


Espumafles ( sifon)
Snijmachine
Aperatiefglaasjes
Bakpapier
zeef


Deze espuma is een uitvinding van de meester van de moleculaire keuken : Ferran Adria, chefkok in het spaanse toprestaurant El Bulli.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de foie gras in de lauwe room en cognac.
Voeg tevens het bindmiddel er aan toe ; laat vervolgens even rusten en mix dit alles glad.
Doe het mengsel door een fijne zeef en kruid af met peper en zout.

Doe de massa nu in een espumafles en spuit de luchtige espuma in de aperatiefglaasjes..
Snij de geschikde appel in een fijne julienne en steek deze in de espuma ( rechtop ).

Snij van de vijgenkoek dunne schijfjes met een snijmachine en vorm deze tot een mooie krul.

Tenslotte laat je de isomalt smelten in een pannetje en trek je er met een vork dunne streepjes mee op wat bakpapier

Gebruik dit suiker raster om de hapjes te garneren.

Serveertip

Leg op elk glaasje een rolletje vijgenkoek met daarop het suikerraster.

Bron

Kookboek franssen keukens



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top