Cheeserolls, kaasrolletjes of kaasbroodjes
- Internationaal, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-01-2013
Heerlijke hartige kaasrolletjes die je op elke manier kunt vullen. Laat je eigen fantasie meespelen. Lekker bij een kopje soep of een warm hapje bij de lunch, maar ook heerlijk bij de borrel!
Ingrediënten 12 personen
1 blikje croissantdeeg (in het oorspronkelijke recept wordt een blikje pizzadeeg gebruikt!) -knoflooksaus of aïoli -
plakjes kaas en/of geraspte pittige kaas
eventueel wat groene kruiden
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapierscherp mes
Bereidingswijze
Open het blikje croissantdeeg en leg de hele rol open op een plank.
Snij de plak in drieën (zie de geperforeerde lijn!).
Smeer de plakken in met knoflooksaus of aïoli.
Leg er een plakje pittige kaas op of bestrooi dik met geraspte kaas en eventueel wat groene kruiden.
Snij elke plak weer in 4 stukken zodat je in totaal 12 stukken krijgt.
Zet deze rechtop (zie foto) op de bakplaat. Bestrooi ze bovenop nog eens met flink geraspte kaas.
Bak de rolletjes 15 - 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Bron
Aangepast recept van Culinette inernet
Serveertip
Ook lekker met gedroogde tomaatjes, hamreepjes, salami, stukjes lente-ui, peterselie of wat je zelf kunt bedenken.
Laatste reacties
Deze vandaag ook geprobeerd met een kopje groentesoep er bij het was heerlijk dit gaan we vaker maken
Deze vanmiddag uitgeprobeerd.. Binnen een uur waren ze op! lekker, makkelijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Hoi Petra. wat ziet het er weer goed uit!!! en lekker makkelijk met de feestdagen voor de deur. groetjes Nel.
Hoi Petra, wat een lekker recept, vooral straks met de feestdagen. Want je kan ze lekker van te voren maken. Groetjes Joyce
Hoi Petra. Leuk recept ! En ik denk dat ze héél lekker zijn ! Dank je wel. Groetjes Willeke.
Dit lijkt mij erg lekker heb het recept ook uitgeprint ga het zeker maken gr Tineke
Dit lijkt me hartstikke lekker. Ik bewaar het recept voor de feestdagen. Dank je wel voor het delen. gr. Jolanda
Kan ik het een dag ervoor maken en dan de volgende dag opwarmen in de oven?
Ik sluit me helemaal bij Hermien aan ik kon de aanblik niet weerstaan. Dank je voor het delen van dit recept. Groetjes Karina
Hallo Petra, hoewel ik na al die feestelijke eetdagen even pas op de plaats maak wat extra hapjes betreft, neem ik deze kaashapjes toch maar mee want ze zien er zo lekker uit dat het niet zo lang meer zal duren of ze staan hier op tafel. Bedankt voor dit lekkers. Groetjes, Hermien