Crispy fried chicken

  • Amerikaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2013
  • Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

  • Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

  • Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

  • Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

    Crispy fried chicken

Heerlijke crispy fried chicken vergelijkbaar met KFC

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Helekip of 8 drumsticks
150 ml yoghurt
Cajun kruiden
Cayennepeper
3 eieren
Bloem
150 gram cornflakes (ongezoet)
1 liter bouillon
plantaardig frituurvet
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1648,58 kcal
Koolhydraten 35,96 g
Eiwitten 56,95 g
Vetten 141,42 g

Voorbereiding

Doe de yoghurt samen met twee eetlepels cajun kruiden in een bak en meng dit goed laat de in stukken gesneden en ontvelde kip hier minimaal een uur in marineren voor het beste resultaat 12 uur marineren.

Bereidingswijze

Haal na het marineren de kip uit de marinade. Zet de bouillon op en breng aan de kook, leg de kipstukken hierin en laat ze ongeveer 20 minuten blancheren. Laat de kip hierna even afkoelen, voor extra hete kip stukken even bestrooien met cayennepeper. Haal de stukken kip eerst door de bloem dan door het losgeklopte ei en dan vervolgens door de gebroken cornflakes stukjes. Frituur de gepanneerde stukken kip vervolgens nog een minuut of 5 in plantaardig vet.

Serveertip

Deze kip laat zig heerlijk combineren met frietjes en Coleslaw.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten