Gehaktballen
- Nederlands,
- 30-60 min.
Lekkere (licht pittig) gekruide gehaktballen.
Ingrediënten 4 personen
rundergehakt 500 grgehakt kruiden 2 el
zoete paprikapoeder 2 el
knoflook teentjes 3
geraspte parmezaanse kaas 3 el
sambal 1tl
uien 2
ei 1
paneermeel
klein glas water (turks theekopje)
aardappelen
champignons
groente, bijv. brocolli
jus
Voorbereiding
snijdt de ui heel fijn
meng het gehakt met de kaas, ui, gehakt kruiden, peper, zout, knoflook en sambal.
voeg het ei en het water toe.
Maak een aantal gehaktballen, stuk of 8 middelgrote. rol ze door de paneermeel.
Bereidingswijze
Doe de croma in een braadpan en laat het bruin worden.
Doe de gehaktballen in de pan.
Laat ze sudderen en braad ze op alle 4 de zijde om en om.
Laat, als alle kanten bruin zijn, de gehaktballen 20-30 min sudderen. (ik gebruik vaak 2 eetlepels om de gehaktballen te draaien)
Aardappelen, schillen en schoonmaken. snijdt ze in kleine stukjes zodat ze snel gaar zijn. Kook ze in een pan 20 min.
Bak daarna de aardappelpartjes in een koekenpan totdat deze een bruin randje krijgen.
Kook de brocolli heel kort.
Maak de jus klaar.
Bron
Allerhande en een beetje van mijzelf
Serveertip
Lekker met champignons en uien.