Nassi à la Theo

  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
600 gram gele rijst
600 gram biologische hamlappen
2 uien
1 rode ui
2 rode paprika′s
3 tenen knoflook
3 ons spitskool
1 ons (schouder)ham
4 theelep. Sambal Oelek
2 zakjes nassikruiden
verse nassikruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Eerst de rijst volgens opgave 8 minuten koken. Afgieten en 15 minuten laten rusten. Daarna buiten laten afkoelen.

Vlees in blokjes snijden.
Nassikruiden 10 min. laten wellen in 200 ml kokend water
Vlees aanbakken in pan.
Helft gewelde nassi kruiden toevoegen.
Vlees uit de pan halen.
In pan uieten fruiten en knoflook, toevoegen prei , paprika en spitskool en rest van gewelde nassikruiden toevoegen.
Vlees toevoegen en alles goed door elkaar roeren.
Gele rijst toevoegen en goed door elkaar roeren.
Warm laten worden

Serveertip

Serveren met kroepoek en pindasaus en seroendeng.
Ook lekker erbij is een gebakken ei

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

theoteeuwen avatar
theoteeuwen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten