GonzoszVoice`s Chinese Kidney

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2013
  • GonzoszVoice`s Chinese Kidney

    GonzoszVoice`s Chinese Kidney

    GonzoszVoice`s Chinese Kidney

Een bijgerecht om een bite te geven aan een flauwe hap.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1. Blikje rode kidneybonen ( 400 gr.)
2. Blikje tomatenpuree ( 60 gr.)
3. 2 Tomaten
4. 2 Witlofstronken
5. 1 Rode paprika
6. 1 Grote witte ui
7. 2 Teentjes knoflook
8. 4 Eetlepels loempiasaus ( zonder pitjes ).
9. Een kwart komkommer
10. 1 eetlepel olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of braadpannetje;
Scherpe mes

Bereidingswijze

1. Snij de paprika, witlof, komkommer en ui in grove stukken; knoflook in fijne plakjes snijden.
2. Roerbak de paprika, witlof, komkommer en ui in een pannetje.
3. Op een gegeven moment word alles een beetje glazig, doe dan hierbij de in klein gesneden plankjes knoflook erbij.
4. Snij het tomaat in grove stukken en voeg dit er gewoon bij terwijl het mengeseltje een beetje aan het pruttelen is.
5. Voeg hieraan een blikje tomatenpuree en de vier flinke eetlepels chinese loempiasaus.
6. De kidneybonenvoor de helft uit laten lekken en de bonen met het vocht met het geheel laten pruttelen.
7. Laat dit geheel minstens 3 kwartier op een laag vuurtje pruttelen, af en toe doorroeren.

Serveertip

Bij alle vlees en vissoorten! Maar ook alleen met stokbrood of rijst. ook koud te eten!

Laatste reacties

GonzoszVoice avatar
GonzoszVoice 03-01-2013

Dit gerecht kan je overal bij eten; In mijn geval met een hamschijf. Dan denk je dat een hamschijf vet is zodra je het zelfs ziet liggen als vlees voor de soep, maar als je goed kijk zie je een hamlapje er in verstopt zitten. Je braadt het vlees minimaal 20 minuten, af en toe omkeren. Nadat het mooi bruin is gebraden, dan snij je al het vet weg en je zal zien dat er genoeg sappig vlees overblijft voor maar 2 euro`s!!! Het vet er om heen zorgt voor de sappige smaak van het vlees. Bij een entrecote moet je het vetrandje ook pas wegsnijden als het gebakken is en niet daar voor.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten