1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Soezen
  5. Slagroomsoesjes
  6. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-1999

Ingrediënten


1/8 liter water - 50 gr boter - 125 gr bloem - mespunt zout - 1/4 liter slagroom - 2-3 eieren - 4 tl suiker of canderel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Water met boter en zout aan de kook brengen. In eenmaal de gezeefde bloem toevoegen en al roerende op hoog vuur het deeg "afbranden" d.w.z. net zo lang roeren tot het van debodem en de pan loslaat en als een klont aan de lepel blijft hangen.
Als het deeg is afgekoeld tot lauwwarm overdoen in en beslagkom en 1 ei toevoegen. Kloppen tot het geheel door het deeg is opgenomen, dan pas het volgende ei toevoegen.. Doorgaan tot het deeg glad is.
Bakblik licht invetten en kleine bergjes opspuiten, of met 2 lepeltjes bergjes vormen.15- 20 Min. in de oven. De oven niet eerder openen i.v.m instortingsgevaar.
De soesjes laten afkoelen en vullen met de opgeklopte slagroom met de suiker of canderel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De soesjes zijn ook goed in te vriezen.
Voor het opdienen eventueel bestrooien met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top