Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2013
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

    Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

    Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

Pot-au-feu is niets anders dan een éénpansgerecht, maar dan in het frans. Dit is een bekende, niet alleen lekker, maar ook slank.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten
2 el olijfolie
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook (fijn)
250 g winterpeen, in blokjes van 1 x 1 cm
1 prei, gewassen en in ringen
1 courgette, in blokjes van 1 x 1 cm
1 kippenbouillontablet
2 laurierblaadjes
1 kg aardappelen kruimig
100 ml magere melk
Zout
Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan of braadpan

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit in dezelfde pan de knoflook en de ui 3 min. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 min. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook. Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.

Bron

AH01-13

Laatste reacties

rowi1 avatar
rowi1 22-10-2017

Gemaakt en het was heerlijk. Dankjewel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten