In beslag frituurd Chinese garnalen
- Chinees,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-01-2013
Nieuwjaars menu 2013.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Bereidingswijze
1. Marineer garnalen voor 15 min.
2. Haal garnalen door beslag.
3. Frituur garnalen tot goudbruin van kleur.
Bron
Serveertip
Er kunt ook een beetje Chinese 5 kruiden poeder door marinade vermengd worden. (eigen variatie)
een lekkere dipsausje voor bij de garnalen.. maar dan zonder 5-kruidenpoeder
3 e lichte Chinese sojasaus
1 e Chinese witte rijstazijn
1 t suiker
1 rode peper, fijn
1 lente-ui, in dunne ringen
1 t sesamolie
1/2 t chili-olie
Meng alles.
Laatste reacties
Deze garnalen was een onderdeel van een Nieuwjaars menu zoals in de inleiding beschreven. En volgens Qin hoort er geen dip sausje bij en eerlijk gezegd miste ik het ook niet nu in samenhang met andere recepten geserveerd.
Lekker die garnalen Deon, ik heb zeker nog een kilo. Met chinese vijf kruidenpoeder spreekt me wel aan. Nog nooit gedaan. Heb je deze als borrelhapje gegeten en had je geen lekker dipsausje want die mis ik bij je. Niet van jou gewend. Groet Alex.
Ik zet het in m`n kookboek, we hebben nog garnalen in de vriezer liggen, gr. Susan