Pap!
- Nederlands, Ontbijt
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-01-2013
Bij pap denk je al snel aan een ouderwetse, grauwe brei. Maar pap kan heerlijk zijn! Dit zijn twee lekkere varianten.
Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun.
Ingrediënten
Quinoapap:- 250 milliliter rijstemelk of sojamelk
- 3 eetlepels quinoavlokken
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 2 in stukjes gesneden gedroogde pruimen
- kaneel
Snelle havermoutpap:
- 250 milliliter amandelmelk (of eventueel een andere melk)
- 20 gram havermoutvlokken
- 2 eetlepels rauw cacaopoeder
- 1 flinke eetlepel kaneel
- evt. rietsuiker
Bereidingswijze
Quinoapap
250 milliliter rijstemelk of sojamelk zachtjes aan de kook brengen met 3 eetlepels quinoavlokken, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 in stukjes gesneden gedroogde pruimen en flink wat kaneel. Eventueel nog wat noten en krenten. Laat lekker een minuut of twintig pruttelen en je hebt een geweldige pap voor een goede start! Alle ingrediënten vind je bij de natuurwinkel.
- Snelle havermoutpap
Breng 250 milliliter amandelmelk (of eventueel een andere melk) zachtjes aan de kook samen met 20 gram havermoutvlokken, 2 eetlepels rauw cacaopoeder en 1 flinke eetlepel kaneel. Na een kwartier heb je een lekkere dikke pap. Je kunt er eventueel nog een klein beetje rietsuiker aan toevoegen. Havermout en kaneel zijn overal te koop, amandelmelk, rauw cacaopoeder en eventueel rietsuiker koop je bij de natuurwinkel.
Bron
http://chickslovefood.com/?p=12126#more-12126
Laatste reacties
Hoi Peter. Neem je recept mee. De `quinoapap` wekte m`n nieuwsgierigheid, de havermoutpap daarentegen heb ik minder smakelijke ervaring mee. Maar zoals jij hem maakt heb ik nog niet geprobeerd. Bedankt en groetjes, `Mam!` (Rita)