Roti
- Surinaams,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-01-2013
Pittig en eenvoudig te maken gerecht, en verrassend lekker. Dat de combinatie van aardappelen, sperziebonen en kip zo lekker kan zijn...
Ingrediënten 4 personen
sperziebonen 500 gram,aardappelen 1000 gram,
flinke ui,
knoflook, enkele teentjes naar smaak,
sambal, 2 theelepels,
kipfilet, 5 a 6 ons,
kerrie, flinke eetlepel,
komijnzaad (djinten), eetlepel,
kippenbouillonblokjes, 2 x,
gemalen kokos, 125 gram,
wraps (groot), 2 per persoon,
Benodigdheden
Jouw mes, wok en enige pannenVoorbereiding
sperziebonen schoonmaken en in stukjes van 3 cm snijden,
aardappelen schillen en halveren of vierendelen,
ui(en) snipperen,
knoflook platten en fijn snijden
Bereidingswijze
Sperziebonen 10 minuten koken met een tablet van kippenbouillon en dan de aardappelen meekoken tot ze bijna gaar zijn (prik even met de vork),
Kipfilet met wat olie op een zacht vuurpitje 2 x 10 minuten om en om garen,
Ui en knoflook fruiten in de wok,
Kipfilet met twee vorken in stukjes uit elkaar trekken,
Kipfilet met de kruiden en sambal toevoegen aan de ui en knoflook en even meebakken en goed roeren
Het goedje toevoegen in de grote pan bij de sperziebonen en knoflook,
Voorzichtig roeren of het naar je smaak is en desgewenst nog een tablet kippenbouillon en wat kruiden toevoegen,
Op een zacht vuurtje de ingrediënten op elkaar laten inwerken,
In een koekenpan de wraps stuk voor stuk aan twee zijden verhitten tot ze `opbollen` en op een bord onder keukenpapier warm houden,
De kokos bij de roti voegen en voorzichtig roeren
Serveertip
Lekker met witte wijn en een potje sambal op tafel om je wrap mee in te wrijven. Desgewenst een salade erbij
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties