Gemarineerd Chinese garnalen in thee

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2013
  • Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

  • Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

  • Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

    Gemarineerd Chinese garnalen in thee

Een leuke en gezonde manier om thee in een gerecht te verwerken.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g middel groot garnalen (uit diepvries, ontdooid)
2 e rijstwijn of droge sherry voor marineren + 2 t voor koken
1 e maïzena, voor marineren
2 kop sterk getrokken groene Chinese thee
2 e olie
2 teentjes knoflook, fijn
2 cm gember, fijn
zout
maïzena vermengd met water papje
getrokken theeblaren voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de garnalen met de rijstwijn en maïzena en laat voor 20 min. marineren.
2. Verhit 1 e olie in wok of koekenpan en roerbak garnalen tot half gaar en haal uit pan. (zo 1-2 min.)
3. Verhit resterende olie in wok en roerbak knoflook en gember tot geur vrij komt.
4. Voeg garnalen weer erbij en voeg 2 t rijstwijn erbij.
5. Voeg thee erbij en kook op hoge vuur tot de helft van de vocht is verdampt. (zo 3 min.)
6. Maak pittig op smaak met zout.
7. Bind vocht met maïzenapapje.
8. Garneer met theeblaren. (door met theeblaren te garneren laat jij zien dat thee in het gerecht gebruik was)

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Serveer warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten