Soort van Babi Pangang
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-01-2013
Om je vingers bij af te likken!
Voorbereiding
onder kokend water afspoelen wordt ie knapperig van (?)
insnijden aan de bovenkant.
Bereidingswijze
Maak de marinade met ketjap, zeezout, peper, ketoembar, vetsjin, knoflook sambal
in de inkepingen in strooien smeren.
Laat dit 1 nacht intrekken.
Bak de rollade in een pan met olie. Daarna grillen in de oven (10 tot 15 minuten).
Kook de rijst.
Maak de saus saus met basterdsuiker, wijnazijn, zoete witte wijn, peper, zout,
gember en tomatenpuree.
Binden met maizena.
Serveertip
Ook lekker met nasi!
Laatste reacties
wat spoel je af onder kokend water?
En met witte wijn????
Iets in me zegt dat babi pangang niet Chinees maar Maleis/Indonesisch is.Groetjes aan mijn moeder.
Iets in me zegt dat dit gewoon een foto van een bak babi pangang van de Chinees is. Groetjes, Erwin