Kippenragout
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-01-2013
Heerlijke simpele kippenragout
Ingrediënten 4 personen
2 a 3 kipfilets2 blokjes kippenbouillon
1 liter water
2 theelepels kerriepoeder
250 gram champignons
2 a 3 eetlepels bloem
50 gram boter
circa 250 ml melk
1 bosje peterselie
zout
peper
1 eetlepel rozemarijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 262,52 kcal |
Koolhydraten | 9,54 g |
Eiwitten | 23,38 g |
Vetten | 14,05 g |
Benodigdheden
Pan, snijplankVoorbereiding
Knip de kipfilet in stukken.
Snijd de champignons in plakjes.
Snipper de peterselie.
Bereidingswijze
Zet 1 liter water op samen met de kipfilet en de bouillonblokjes. Laat dit circa 1 half uur trekken op een laag vuurtje.
Haal de stukjes kip uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Smelt in een pan 50 gram boter. Zorg dat het niet bruin wordt. Voeg daarbij 1 eetlepel bloem, blijf flink roeren. Voeg nog meer bloem toe tot er een bal ontstaat. Gaar de roux in 5 minuten. Met een soeplepel voeg je beetje bij beetje wat bouillon toe tot er een gladde massa ontstaat. Hierna voeg je terwijl je blijft roeren de melk beetje voor beetje toe.
Nu kunnen de kip en champignons erbij.
Ook de peterselie kan nu in de pan. Laat het nog even zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper, zout, rozemarijn en kerrie toe.
Serveertip
Heerlijk als pasteitje of met rijst!
Laatste reacties
Oja, de champignons heb ik wel even gebakken. Niet te lang, gewoon tot ze geslonken waren.
Helemaal lekker! Heb m zojuist gemaakt vast voor morgenavond, oudejaarsavond, als klein voorafje. Merci. !
Hoi en wat deed je met de champignons? Werden die gekookt , gebakken of gaan die rauw in de ragout? Groetjes Lidy