Firinda makarna (Authentiek)

  • Turks,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2013

Dit heerlijke recept heb ik gekregen van mijn Turkse collega Özkan Kat.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram penne (pasta)
200 gram roomboter
200 gram beyaz peynir (Turkse witte kaas verkrijgbaar bij Turkse toko)
170 gram kaşar peyniri (Kasseri/mozzarella verkrijgbaar bij Turkse toko)
600 mililiter melk
2½ liter water
3 eetlepels bloem
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel zout
2 theelepels zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding van de saus:

Smelt op een laag vuur de roomboter in een pan. Voeg de bloem en 2 theelepels zout toe en roer circa 2-3 minuten met een houten lepel totdat de geur van de bloem helemaal weg is. Schenk geleidelijk de melk erbij en roer het geheel goed door totdat er een hard mengsel ontstaat, blijf circa 5 minuten goed roeren want anders blijft het op de bodem van de pan plakken. Doe een deksel op de pan en zet het vuur op zn zachts.

Bereiding van de Firinda makarna:

Doe het water in een pan en breng het aan de kook. Voeg de zonnebloemolie en 1 eetlepel zout toe nadat het water begint te koken. Voeg de penne toe en roer het even goed door zodat het niet gaat plakken. Laat de penne goed doorkoken. Giet de penne af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Spoel de penne onder koud stromend water af en voeg het toe aan de saus, roer het goed door. Prak met een vork de beyaz peynir en roer het door de penne. Schep de penne in een ovenschaal en verdeel het goed. Rasp de kaşar peyniri over de penne. Zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven en wacht tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.

Bron

Turkse collega

Serveertip

Serveren met olijven en groene pepers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten