1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Canneloni met kalfsgehakt

Canneloni met kalfsgehakt

Door: corriesnijd

  • Slanke keuken,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2013

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie
250 g kalfsgehakt
200 g hüttenkäse
1 kleine rode ui
2 el fijngesneden basilicum + 1 takje
zout, peper
mespunt nootmuskaat
12 cannelonipijpjes
1 blik tomatenstukjes a 400 g
2 dl kippenbouillon
2 el fijngesneden Italiaanse kruiden


Verder heb je nodig


4 1-persoonsovenschaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 gr C. Vet 4 1-persoonsschaaltjes in met 1 tl olie. Meng in een kom het gehakt met de helft van de hüttenkäse, de ui, 2 el basilicum, 1 tl zout, royaal peper en nootmuskaat. Vul de cannelonipijpjes met het mengsel met behulp van een kleine lepel.

Bereidingswijze

Leg in ieder ovenschaaltje 3 cannelonipijpjes naast elkaar. Roer de tomaatstukjes met vocht, de bouillon, Italiaanse kruiden en olijfolie door elkaar en schep dit mengsel over de canneloni, het geheel moet goed vochtig zijn.
Breng de rest van de hüttenkäse op smaak met zout en peper en schep dit in het midden van de canneloni. Bak de canneloni in de oven in 20-25 min gaar en goudbruin en garneer met wat basiliumblaadjes.

Serveertip

Lekker met een rucola-salade

Bron

Tip Culinair, Gezond en Lekker, 2005



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corriesnijd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top