Zuurkoolstampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram aardappelen
1 pakje zuurkool, wijnzuurkool of pittige zuurkool (500 gram)
2 kleine zoete appels - in stukjes
125 gram rozijnen
1 pakje spekblokjes of spekreepjes (250 gram)
halfvolle melk om puree mee te maken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stampot stamper ofmxer

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke delen en zet ze op in een grote pan met water zodat ze net onder staan. Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Neem ondertussen een hapjespan en bak de spekjes (zonder boter of olie) licht aan. Voeg daarna de stukjes appel, de rozijnen en de zuurkool toe en laat het geheel zachtjes sudderen onder af en toe roeren.

Maak van de aardappelen met halfvolle melk een luchtige puree (bijvoorbeeld met een pureestamper). Voeg dan de zuurkoolmix toe en meng alles luchtig door elkaar.

Serveer de stamppot bijvoorbeeld met een salade van ijsbergsla met appel of een klein stukje vlees zoals filetlapje a-la-minute. Een stuk (rook)worst kan natuurlijk ook.

Serveertip

Serveer met rookworst of filetlapjes a la minute

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten