Aardappelschotel ala Sterredag

  • Nederlands, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2012

Lekkere goed gevulde aardappelschotel. Heerlijk als hoofdsalade tijdens feestdagen of in de zomer als koude avondmaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3-4 kg Aardappelen (gesneden een mosselpan vol)
2 blikjes knakworstjes
600 gr. spekreepjes
1 grote pot augurken (uitlek gewicht +/- 450 gram)
5 eieren (klasse M/L)
3 paprika`s (rood, geel, groen/oranje)
3 grote uien
3 teentjes/theelepels verse knoflook
1 fles slasaus
1 fles whiskey/cocktailsaus
peper
1 EL mosterd
2 TL sambal
1 TL oregano
1 EL marjolein
1 EL peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal
Roerlepel
Bakpan
Snij/hakmachine of gewoon schil/snijmesje

Bereidingswijze

In een aparte schaal meng je de saus, samen met de kruiden. Dus de slasaus, whiskey/cocktailsaus, mosterd, sambal, oregano, marjolein, peterselie en wat peper. Eventueel naar eigen smaak wat toevoegen. Dit meng je goed door elkaar. (Let op, echt GEEN zout, dit zit al genoeg in de spekreepjes)

Voeg hier de gesneden ingrediënten, de spekreepjes en stukjes ei aan toe.

Als de aardappels gekookt zijn spoel je ze even af onder koud water in een vergiet. Goed uit laten lekken.

Om het goed te mengen is het handig om eerst een gedeelte van de aardappels in de grote schaal te doen en dan wat van het sausmengsel. Vervolgens de rest van de aardappels en dan de rest van het sausmengsel.

Goed door elkaar husselen en koud zetten (in de winter makkelijk in schuur of tuin) Koud geserveerd is het lekkerst.

Serveertip

Deze aardappelschotel heb ik gemaakt met Oud en Nieuw als belangrijkste gerecht, naast allerlei hapjes zoals een groente schotel, oliebollen, komkommersalade, appelbeignets en wat kleinere versnaperingen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten