Gevogeltebouillon

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012

Gewoon van kippenpoten

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 1 kilo kippenpoten
- 1/2 el gekneusde peperkorrels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 laurierblaadjes
- 2 foelieblaadjes
- 1/2 bakje champignons
- 1 grote ui
- 3 kruidnagels
- 1 prei (alleen wit)
- 1 wortel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
kaasdoek of fijne zeef

Bereidingswijze

Doe de kippenpoten in een ruime pan en voeg 3 liter water toe.
Breng zachtjes aan de kook en schep het schuim goed af.
Steek de kruidnagels in de ui
Voeg de ui, de gewassen en grof gesneden groenten, champignons en de specerijen toe en laat het geheel ongeveer 4 uur trekken.
Zeef de bouillon door een nat gemaakte kaasdoek of een heel fijne zeef en breng de bouillon op smaak met wat peper en zout. Koel eventueel snel terug.

Bron

Keurslager

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten