Pompoengratin
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-12-2012
Ingrediënten 4 personen
- boter om in te vetten- 800 g pompoen
- 2 eieren
- 100 ml demi crème fraîche
- groentebouillonblokje
- 1 ui
- 2 el olie
- 2 teentje knoflook
- zout, versgemalen peper
- 2 tl gedroogde salie
- 75 g geraspte oude kaas
-
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 282,65 kcal |
Koolhydraten | 7,21 g |
Eiwitten | 11,65 g |
Vetten | 22,43 g |
Benodigdheden
ovenschaalaluminiumfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 210 C (hetelucht 190 C). Vet de ovenschaal in.
Bereidingswijze
Schil en snijd de pompoen in stukken. Kook deze in ca. 10 min net gaar en giet af. Bewaar 150 ml kookvocht en los hierin het bouillonblokje op. Laat afkoelen.
snij de ui in halve ringen en bak ze glazig in de olie.
Klop de eieren los met de crème fraîche en de bouillon. voeg geperste knoflook, zout, peper, salie en de helft van de kaas toe. Leg pompoen en ui in de schaal, schenk het mengsel erover.
Bak de gratin afgedekt met folie in ca 35 mijn gaar - de laatste 10 min zonder folie en mét de overige kaas erover.
Bron
Lekker leven
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties