Pompoengratin

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012
  • Pompoengratin

    Pompoengratin

    Pompoengratin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- boter om in te vetten
- 800 g pompoen
- 2 eieren
- 100 ml demi crème fraîche
- groentebouillonblokje
- 1 ui
- 2 el olie
- 2 teentje knoflook
- zout, versgemalen peper
- 2 tl gedroogde salie
- 75 g geraspte oude kaas
-
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 282,65 kcal
Koolhydraten 7,21 g
Eiwitten 11,65 g
Vetten 22,43 g
Benodigdheden
ovenschaal
aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210 C (hetelucht 190 C). Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze

Schil en snijd de pompoen in stukken. Kook deze in ca. 10 min net gaar en giet af. Bewaar 150 ml kookvocht en los hierin het bouillonblokje op. Laat afkoelen.
snij de ui in halve ringen en bak ze glazig in de olie.
Klop de eieren los met de crème fraîche en de bouillon. voeg geperste knoflook, zout, peper, salie en de helft van de kaas toe. Leg pompoen en ui in de schaal, schenk het mengsel erover.
Bak de gratin afgedekt met folie in ca 35 mijn gaar - de laatste 10 min zonder folie en mét de overige kaas erover.

Bron

Lekker leven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten