1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gevulde kip met paturain en serrano ham

Gevulde kip met paturain en serrano ham

Door: Moontje229

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012

Ingrediënten 4 personen


- 4 kipfilets
- 8 plakjes serranoham
- 1 potje Paturain (ik gebruik meestal die met knoflook)
- 8 basilicumblaadjes (kun je ook weglaten als je er niet van houdt)
- boter of olie om te braden


Verder heb je nodig


Scherp mes


Simpel, snel en superlekker recept! Door de vulling van paturain en de serranoham om de kipfilet, blijft het vlees lekker mals

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- snijd de kipfilets over de lengte aan de dikke k ant open tot je een zakje hebt.
- smeer de Paturain in het zakje, en leg er 2 basilicumblaadjes per kipfilet bij in het zakje en druk de kipfilets een beetje dicht.
- vouw nu de serranoham om de kipfilets, ik gebruik er 2 per kipfilet zodat ze over de hele lengte omwikkeld zijn.

Bereidingswijze

- eerst op hog vuur aanbraden op de kant met de uiteindes van de serrano ham, dan de kip omdraaien en ook de andere kant aanbraden.
- zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten bakken, wel regelmatig omdraaien.

Serveertip

Erg lekker met gebakken aardappels eeen frisse salade!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moontje229
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top