Cannelloni prei tomaat

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012

Heerlijke met prei kaas gevulde cannelloni onder een laagje tomatensaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 middelgrote prei
2 uien
3 teentjes knoflook
150 ml wite wijn
150 ml bouillon
1 blik tomaten (blokjes of hele tomaten)
Tijm
Laurierblad
Meel
Eventueel Maizena
50 gram geraspte kaas
50 gram parmazaanse kaas
100 gram boter
150ml (slag)room
1 winterpeen
1 paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sauspan
steelpan
spuitzak of diepvrieszakjes
blender (of stamper)

Voorbereiding

Snijd de prei, winterpeen en paprika fijn

Bereidingswijze

Voor de preisaus

Smelt 50 gram boter in de sauspan en snijd ondertussen de prei in schijven van ongeveer 1 cm. Doe de prei in de sauspan en laat dit ongeveer 2 minuten stofen. Snijd ondertussen 1 ui fijn en doe deze bij de prei in. Laat dit 2 minuten stofen en voeg vervolgens de bouillon toe. Dit mengsel net niet droog laten koken. Wanneer u een blender heeft met een glazen kan dan kunt u de saus blenden. Heeft u geen geschikte blender dan kunt u de saus fijn stampen met een stamper, of pureren met een staafmixer.

Wanneer de saus gepureerd is zet u hem weer in de sauspan op laag vuur. Voeg nu de room toe en roer dit alles goed door elkaar. Voeg 1 eetlepel meel toe en roer dit goed zodat er geen stukjes meer zijn. De saus moet ongeveer de dikte van een bechamelsaus hebben, voeg wanneer nodig Maizena toe.
Als de saus op dikte is dan kunt u de saus van het vuur halen en de gerapste kaas en parmazaansekaas toevoegen. Roer dit goed door zodat de kaas door de saus heen smelt en stop de saus dan in een spuitzag of in een diepvries zakje en laat deze op een koeleplek afkoelen/opstijven.

Voor de tomatensaus

Smelt 50 gram boter in de pan en snijd onderstussen het uitje fijn. Fruit het uitje in de pan. Wanneer de ui mooi glazig is de paprika en winterpeen toevoegen. Dit even roerbakken en dan de wijn en de tomaten samen met de tijm en het laurierblad toevoegen. Dit alles ongeveer 20 min laten koken totdat de saus bijna is droog gekookt. De saus naar smaak kruiden met peper en zout.
Wanneer u van een `fijne` saus houd kunt u ook deze saus even blenden.

De cannelloni vullen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ovenschaal klaar en pak ongeveer 8 cannelloni. Vul de cannelloni een voor een vanuit de spuitzak met de prei-kaas saus. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal en doe de tomatensaus er overheen. Dit alles afdekken met een dun laagje kaas en dan 40 minuten op 200 graden in de oven.

Serveertip

Naar smaak kunt u andere kaas soorten of groenten toevoegen. Courgette in plaats van prei kan goed, of champignons door de tomatensaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten