Romig zalmpasteitje

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012
  • Romig zalmpasteitje

    Romig zalmpasteitje

    Romig zalmpasteitje

Romig zalmpasteitje
Hollands,Vis,40 minuten,815 kcal
Aantal personen: 4



Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten:

visbouillon - 1 l
zalmfilet - 500 gr
boter - 100 gr
bloem - 100 gr
witte wijn - 150 ml
slagroom - 75 ml
pasteibakjes - 4
gedroogde dille - 2 tl


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 ºC.

Bereidingswijze


Kook de zalmfilet zachtjes in de bouillon in 10 min. gaar. Neem de zalmfilet uit de bouillon. Schenk de bouillon door een zeef en meet 750 ml af.
Laat de bouillon 10 min. afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Verwarm de pasteibakjes 10 min.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter.
Bak de bloem 1 min. mee.
Voeg beetje bij beetje en al roerende met een garde de bouillon en de wijn toe.
Roer tot een gladde, gebonden ragout. Voeg de zalmfilet in stukjes, de room, de dille en zout en peper naar smaak toe.

Bron

24Kitchen

Serveertip

Tip: Lekker met een frisse bladsalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten