1. Home
  2. Recepten
  3. Aubergine Stoof

Aubergine Stoof

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2012

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie
2 aubergines
600 gr. sukade of riblappen
2 uien, gehakt
3 knoflooktenen, geperst
1 el gemalen komijn
2 ts gemalen koriander
1 ts 5 kruiden poeder (of kaneel, naar smaak)
1 klein blikje tomaten pasta
1 blik (400 gr) gehakte tomaten
500 ml kippen bouillon
2 el peterselie



Aubergine Stoof
Aubergine Stoof

Geweldig aromatisch recept uit Egypte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de aubergine en het vlees in blokjes van 2 cm.

Bereidingswijze

Verwarm iets olijfolie in een stoofpan en bak de aubergine (in porties) tot hij licht bruin ziet. haal de aubergine daarna uit de pan.

braad het vlees aan, en haal het uit de pan.

Fruit de ui tot hij mooi bruin wordt, zet het vuur lager voeg de knoflook toe en bak deze mee tot hij gaar is (2 minuten) voeg de komijn, korianderpoeder en 5 kruidenpoeder toe, vermeng en laat een minuut meestoven.

voeg de tomatenpasta toe en roer door, voeg vlees tomaten en bouillon toe. breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel 2 uur (of tot het vlees mals is) stoven. breng op smaak met peper en zout en voeg de aubergine toe. Laat nog een half uur zonder deksel doorsudderen.

Serveertip

Serveer met fijngehakte koriander en rijst of platbrood.

Bron

Http://www.theculinarychase.com/2008/11/eggplant-and-beef-stew.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top