Penne met gehaktballetjes al la michel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta:
2 teentjes knoflook
olijfolie extra vergine
2 ansjovisfilets
1 el kappertjes
400 g gepelde tomaten in blokjes
zout
versgemalen peper
2 takjes peterselie
500 g penne

Gehaktballetjes:
500 gr rundergehakt
2 el italiaanse kruiden
1 ui

Salade met pesto
250 gr cherrytomaatjes
2 el rode pesto
olijfolie
1 rode ui
75g rucola
1,5 el rode wijnazijn
1 bol mozzarella
zout
versgemalen peper

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en snipper een ui voeg hiervan een half uitje toe aan het gehakt. Draai van het gehakt balletjes van ongeveer 3 cm.

Bereidingswijze


Gehaktballetjes:
Bak in een scheut olijfolie de gehaktballetjes om en om in 4 minuten. Voeg na 2 minuten de helft van het overgebleven ui toe. Haal ze uit de pan en houd ze apart warm.

Pasta:
Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de ansjovis toen en fruit tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de kappertjes toe en blus af met de gepelde tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door de saus en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten koken. Kook in de pan water de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de pasta en de gehaktballetjes door de saus en warm dit samen nog even op.

Salade met pesto
Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de rucola met ui, een scheut olijfolie en wijnazijn en breek de mozzarella erboven. Voeg de rode pesto en cherrietomaatjes toe en Hussel door elkaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hotstuff31 avatar
hotstuff31

Doorsturen

Home Recepten