Romige broccolisoep
- Slanke keuken, Soep
- 20-30 min.
Een gezond en feestelijk soepje
Ingrediënten 6 personen
- 1 kg broccoliroosjes (diepvries)- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 2 sjalotjes
- 3 eetlepels creme fraiche
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 liter bouillon
- klontje boter of olie
- rauwe ham (vleeswaren) in reepjes gesneden
- boursin cuisine met tuinkruiden (light)
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 189,84 kcal |
Koolhydraten | 7,71 g |
Eiwitten | 10,61 g |
Vetten | 11,65 g |
Benodigdheden
Soeppan, staafmixerVoorbereiding
De broccoliroosjes hoeven vooraf niet te ontdooien.
Snijd de sjalotjes in stukjes.
Bereidingswijze
1. Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin de boter/verhit hierin de olie.
2. Voeg de in stukjes gesneden sjalotjes toe en de uitgeperste knoflook. Laat de ui een beetje glazig worden. 3. Voeg de liter bouillon toe en de bevroren broccoliroosjes en breng aan de kook. 4. Voeg ook de in blokjes gesneden aardappel toe en laat het geheel, onder af en toe roeren, 10 minuten koken (tot de broccoliroosjes beetgaar zijn). 5. Voeg de eetlepels creme fraiche aan de soep toe en pureer het geheel met de staafmixer (de soep hoeft niet helemaal glad te worden). 6. Breng op smaak met peper en zout. 7. Voeg tot slot de hamreepjes toe en verdeel de soep over de borden. 8. Schep op ieder bord een lepel boursin en eventueel wat geraspte kaas.
Serveertip
De rauwe ham is ook te vervangen door gerookte zalmreepjes of uitgebakken spek