Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw
- Europees, Ovenschotel
- 30-60 min.
Perfect voor een luie dag
Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond.
Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm
Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen.
Ingrediënten 3 recipe.people
600 g kabeljauw (ik gebruik een zak diepvries kabeljauw van de Aldi en laat die op tijd helemaal ontdooien. Als er dikke stukken bij zijn, die in twee plakken snijden)4 stengels prei (enkel het wit)
250 ml room (ik gebruik een flesje Campina kookroom light 7 % vet)
150 g geraspte kaas
2 flinke uien
1 el kerriepoeder
wat hete melk en wat vocht van de gekookte aardappels
boter
peper
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 607,72 kcal |
Koolhydraten | 16,81 g |
Eiwitten | 56,92 g |
Vetten | 33,19 g |
Benodigdheden
Koekenpan: grote ovenschaal.Bereidingswijze
Spoel de prei en snij in fijne ringen. Leg ze in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet bovenop en kruid met peper en zout.
Schil de uien en snijd ze in fijne ringen en bak ze aan in een klontje boter(+/- 3 min. op redelijk hoog vuur). Strooi er het kerriepoeder over en bak even mee. Voeg er de room aan toe en roer om. Laat even inkoken.
Verdeel de uiringen en de room over de vis. Werk af met gemalen kaas en gratineer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
(ik laat, nadat de oven uitgezet is, de schaal nog 5 min. in de dichte hete oven staan!)
Bron
Libelle-lekker.be
Serveertip
Met heerlijke, eigengemaakte aardappelpuree (zie korte omschrijving)
of met rösti, goeie tip van Jeannette (vakantie123)