Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw

  • Europees, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2012
  • Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw

    Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw

    Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw



Perfect voor een luie dag
Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond.
Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm

Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
600 g kabeljauw (ik gebruik een zak diepvries kabeljauw van de Aldi en laat die op tijd helemaal ontdooien. Als er dikke stukken bij zijn, die in twee plakken snijden)
4 stengels prei (enkel het wit)
250 ml room (ik gebruik een flesje Campina kookroom light 7 % vet)
150 g geraspte kaas
2 flinke uien
1 el kerriepoeder
wat hete melk en wat vocht van de gekookte aardappels
boter
peper
zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan: grote ovenschaal.

Bereidingswijze

Spoel de prei en snij in fijne ringen. Leg ze in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet bovenop en kruid met peper en zout.
Schil de uien en snijd ze in fijne ringen en bak ze aan in een klontje boter(+/- 3 min. op redelijk hoog vuur). Strooi er het kerriepoeder over en bak even mee. Voeg er de room aan toe en roer om. Laat even inkoken.
Verdeel de uiringen en de room over de vis. Werk af met gemalen kaas en gratineer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
(ik laat, nadat de oven uitgezet is, de schaal nog 5 min. in de dichte hete oven staan!)

Bron

Libelle-lekker.be

Serveertip

Met heerlijke, eigengemaakte aardappelpuree (zie korte omschrijving)
of met rösti, goeie tip van Jeannette (vakantie123)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-02-2019

Om door de gestampte aardappel te roeren, dus voor de aardappel puree. Die eet je bij de ovenschotel

mobiel_1344345003 avatar
mobiel_1344345003 02-02-2019

En waar moet ik dan de hete melk en het vocht van de aardappelen (?) voor gebruiken?

ruthbrock avatar
ruthbrock 18-02-2016

Hoi Jeannette, je hebt wel steeds goeie tips. Ik ga dat ook eens met rösti maken, want wij eten dit recept vaak. Leuk dat je even liet weten dat het goed gesmaakt heeft. Vast een fijn weekend gewenst

vakantie123 avatar
vakantie123 18-02-2016

heerlijk gegeten van dit vis potje gisterenavond,ipv aardappelpuree er bij te eten heb ik de bovenkant bedekt met rosti.lekker hoor. Jeannette

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-02-2016

Hoi Willeke en Jeannette, dank jullie wel dat jullie even lieten weten dat je het recept meenam. ik hoop dat jullie, net al;s heel veel anderen, er ook van gaan genieten. Fijne aankomende week

vakantie123 avatar
vakantie123 07-02-2016

Na het lezen van zoveel positieve reacties op dit recept zeker een reden om dit binnenkort een keertje op tafel te zetten. Dank je wel, Jeannette

will_s avatar
will_s 06-02-2016

Heb het meegenomen Ruth. Ga het deze week een keertje maken. Lijkt me erg lekker ! Groetjes Willeke.

marie-france avatar
marie-france 29-01-2016

Vanavond weer gemaakt. Echter, ik dacht dat ik kookroom had, maar dat bleek kokosmelk te zijn! Ook lekker!

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-06-2014

marie-france en petra, dank jullie wel voor jullie reacties na het meenemen/maken van dit recept. fijn om te horen dat het zo goed gesmaakt heeft. gr. Ruth

pwiggers avatar
pwiggers 08-06-2014

Neem je recept mee Ruth. Lijkt me heerlijk! Ga ik zeker binnenkort maken. Groetjes en fijne dagen! Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten