Hollandse lasagne met knolselderij

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2012

Het vervangen van de lasagnebladen door dunne schijfjes knolselderij maakt dit een verassend lekkere en gezonde maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Knolselderij (ca. 900 g),
2 el olie,
2 uien,
400 g rundergehakt,
2 tl tijm,
1 blikje tomatenpuree (70 g),
1 zakje bechamelsaus (Grand` italia),
0,5 l melk,
100 g geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 525,12 kcal
Koolhydraten 24,68 g
Eiwitten 38,28 g
Vetten 29,63 g
Benodigdheden
Ovenschaal (20x30)
Koekenpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de knolselderij en snijd hem in dunne plakken.

Bereidingswijze

Kook de knolselderij met ruim water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar.

Verhit intussen in een ruimte koekenpan de olie en fruit de uien. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng er de tijm en tomatenpuree door en bak alles nog 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en giet de knolselderij plakjes af en laat ze even uitlekken.

Bereid de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing met de melk.

Verdeel de helft van de plakken knolselderij over de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de bechamelsaus over en herhaal dit vervolgens nog 1 maal. Strooi de kaas als laatste over de schaal en plaats vervolgens de schaal voor 15 a 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk.

Bron

Opperdepop! (AH)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten