1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lasagne
  6. Hollandse lasagne met knolselderij

Hollandse lasagne met knolselderij

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2012

Ingrediënten 4 personen


1 Knolselderij (ca. 900 g),
2 el olie,
2 uien,
400 g rundergehakt,
2 tl tijm,
1 blikje tomatenpuree (70 g),
1 zakje bechamelsaus (Grand` italia),
0,5 l melk,
100 g geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Ovenschaal (20x30)
Koekenpan


Het vervangen van de lasagnebladen door dunne schijfjes knolselderij maakt dit een verassend lekkere en gezonde maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de knolselderij en snijd hem in dunne plakken.

Bereidingswijze

Kook de knolselderij met ruim water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar.

Verhit intussen in een ruimte koekenpan de olie en fruit de uien. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng er de tijm en tomatenpuree door en bak alles nog 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en giet de knolselderij plakjes af en laat ze even uitlekken.

Bereid de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing met de melk.

Verdeel de helft van de plakken knolselderij over de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de bechamelsaus over en herhaal dit vervolgens nog 1 maal. Strooi de kaas als laatste over de schaal en plaats vervolgens de schaal voor 15 a 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk.

Bron

Opperdepop! (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernstenkoken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernstenkoken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top