Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Risotto Primavera (vegetarisch)

Risotto Primavera (vegetarisch)

Door: Erik_de_Lange

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012

Ingrediënten 4 personen


Risottorijst (350 gram)
Venkelknol (1x, in kleine stukjes)
Courgette (1x, in kleine stukjes)
Doperwten (diepvries, 200 gram)
2 sjallotjes
Geraspte kaas (parmezaan, gran pardano)
Groentebouillon (1 liter)
Witte wijn (1 dl)
Italiaanse kruiden
Olijfolie (5 el)
Boter (35 gram)



Heerlijke risotto voor wie eens een dagje zonder vlees of vis wil.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de venkel en courgette in kleine stukjes.
Snijd de kruiden klein (gebruik een vijzel).
Snipper de sjallotjes.

Bereidingswijze

Verhit 2 el olijfolie in een pan of wok. Bak hierin de venkel drie minuten.
Voeg de courgette toe en bak ook deze drie minuten.
Voeg tenslotte de doperwten toe en verwarm deze 2 minuten mee. Roer de kruiden door de groentemix.
Haal de groente uit de pan en bewaar deze in een schaal of op een (diep) bord.
Voeg nu de boter en de rest van de olijfolie aan de pan toe.
Fruit hierin de sjallotjes drie minuten op een laag vuur.
Voeg de rijst toe en zorg ervoor dat alle korrels glimmen van het vet.
Schenk de witte wijn bij de rijst en roer deze totdat de wijn verdampt is.
Schenk de bouillon in delen bij de rijst en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg pas nieuwe bouillon toe als alle bouillon is opgenomen. Binnen 15 tot 20 minuten kook je de rijst op deze manier gaar.
Meng de geraspte kaas door de rijst.
Meng de groente door de rijst.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer op voorverwarmde borden. Lekker met een goed glas Italiaanse wijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Erik_de_Lange
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top