Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stroopwafels

Stroopwafels

Door: misslekker1979

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2012

Ingrediënten


Voor het deeg:


  • 900 gram bloem
  • 75 gram verse gist of 30 gram droge gist
  • 1,5 pak Zeeuws Meisje
  • 2 eieren
  • flinke theelepel kaneel
  • mespunt zout
  • 225 gram witte basterdsuiker


Voor de vulling:

  • 2 lepels stroop
  • 2 1/4 pak Zeeuws Meisje
  • 700 gram lichtbruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Oublie-ijzer/ wafelijzer

Stroopwafels
Stroopwafels

De lekkerste home-made stroopwafels!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng het tot een mooie bal deeg. Laat het deeg 3 uur rusten.

Voor de vulling: doe de boter in een pan, voeg er de stroop en de suiker aan toe en verhit het tot een siroop. Houd warm.

Bereidingswijze

Maak van het deeg balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Leg ze in het wafelijzer en bak ze circa 2 minuten. Haal de koek eruit en snijd meteen doormidden (wacht je langer, dan wordt de koek al hard en kun je niet meer snijden). Doe stroop op de ene wafelhelft en plak de andere helft erop. Leg neer en laat hard worden.

Bron

Uit het receptenboek van mijn moeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van misslekker1979
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top